Hanging Basket
  Dit heeft u nodig bij het maken van een hanging basket
1 Een draadmand  , let op de stevigheid van de mand en van de ketting  er komt  n.l veel             gewicht in de mand .
2  Potgrond voor in de hanging basket . Het liefst geranium grond van een goed  merk . 
  Of of speciaale Basket grond . Dit is potgrond met veel klei er tussen gemengd .
3 Spagnum of kussentjesmos of kokosmatje (in dit geval kan men er alleen bovenin    planten)
4 Langzaam werkende bloemenmest . Bij voorkeur osmocote korrel of  pil
5 Plantjes  hoeveelheid hangt af van plantwijze

Bij planten bovenin kan met het gemakkelijkst  een kokosmattje gebruiken  ook spagnum gaat  maar dit vergt meer tijd en geduld .
Men heeft algelang de grote van de mand en planten tussen de 3 en 8 planten nodig
Planten zeer geschikt voor het boven in planten zijn hangplanten b.v
Geranium
Surfinia
Bacopa
Hangfuchsia  voor schaduw
Hangbegonia     ,,      ,,   
Hedra of klimop
Gewoone petunia
Hangverbena
Felicia
Diasia
Lobelia  stek of zaai
Men neemt een stevige bloempot en zet er de draadmand op .  Zo staat hij stevig en valt niet zo snel om . Men drukt er de kokosmat in en vult hem met de  grond . Bij  gebruik van de spagnum moet men onder  beginnen met spagnum en dit langzaam opbouwen aan de zijkanten . Men moet dan ook al gelijk beginnen met vullen van de potgrond  zodat  de spagnum niet gelijk weer in elkaar valt . Als de mand gevuld is kan men de plantenjes  planten. Bij de spagnum kan men er bovenop ook nog spagnum op doen .
Na het planten doet men er 1 , 2  of 3  osmocote pillen bij afhankelijk van de grote van de mand . 
Mijn voorkeur voor de hangmand gaat uit van spagnum omdat dit toch iets natuurlijker  uitziet . Maar je kan ook zeggen  , als de mand volgegroeit is ziet men toch niks meer van de spagnum .
Neem een stevige pot voor de hanging basket te vullen
Er hoeft voor mij geen plastic in als je maar de geranium grond gebruikt met veel klei er in . Dan blijft de spagnum ook mooier .
Als je de planten er van de buitenkant in doet hoef je er geen plastic om te doen . Trouwens als je dus de bascet zonder plastic aan de binnezijde hebt kan je veel makkelijker planten aan de buitenkant.
Je kunt natuurlijk ook andere planten in de hanging bascet planten. b.v aarbeien , violen , heestertjes voor in  de winterdag .
Je hebt wel een stuk of 10 plantjes nodig voor een hanging basket .
Zo nu is ie bijna klaar .
geef goed water na het planten   , met  een sproeier (niet op de bascet spuiten met de slang )  en hang hem na het planten in de schaduw voor  1 a 2 weken . Trouwens een  bascet kan ook beter in de schaduw of half schaduw en niet in de volle zon .
Voorzichtig met planten , je kan zo een per ongeluk wel eens zomaar een paar takjes er van af breken .
En hier ben ik echt geen fan van , omdat  er hooi in zit dat gaat stinken  en rotten .  Je kan er ook problemen met krijgen met de planten.
Deze 2 hanging bascets zijn alleen aan de bovenkant geplant met surfinia  , je hebt er 2 a 3 nodig voor in een bascet . Maar naar mijn mening  moet een echte hanging bascet ook aan de zijkanten worden volgeplant.  En het liefst met kleinere planten.